Velkommen til Kollen på Bærums verk

Et sted for nye begynnelser

Det er på tide å gire ned. På tide å senke både farten og skuldrene. Livet så langt har handlet om forpliktelser – jobb, møter, barn, aktiviteter, oppussing og vedlikehold. Nå er tiden inne for å høste av det du har sådd. Til å bla om, til å skrive et nytt kapittel hvor bare de fineste ordene får være med. En ny tilværelse i et helt nytt hjem. Et hjem skreddersydd for et spennende, vitalt og sosialt voksenliv, med fabelaktige muligheter til å nyte både ditt eget og andres selskap. En bolig med alle de kvalitetene du har satt pris på eller drømt om tidligere, uten vedlikeholdet og forpliktelsene som følger med.

Gå til boligvelgeren

Klikk på bildet for å forstørre

Det beste fra flere verdener

På Lommedalens solside ved Bærums Verk kommer det cirka 100 sjeldent flotte leiligheter. De blir liggende på en liten kolle, med all utsikt, sol og himmel dette tilsier.

Uttrykket ”det beste fra flere verdener” brukes ofte i utide, men akkurat her er det en svært presis beskrivelse. Kollen vil bli en helt spesiell miks av gammelt og nytt. Moderne arkitektur og teknologi, plassert i et kulturlandskap med røtter som strekker seg tilbake til middelalderen. Du vil bo med kort vei til det urbane, og vil nærmest kunne gå rett ut i marka. Om formiddagen kan du nyte en kaffe det store kjøpesenteret i Sandvika, om ettermiddagen kan du nyte stillheten i skogen.

Utbygging i Lommedalen har vært begrenset, og Kollen er det første prosjektet i sitt slag. Det at en av beboerne i hver leilighet må være over 65 år gammel er her en stor fordel: Alle leilighetene vil bli tilpasset etter ønskene og behovene godt voksne mennesker vil ha.

Klikk på bildet for å forstørre

Klikk på bildet for å forstørre

En sydeuropeisk landsby, midt i hjertet av Lommedalen

”Bebyggelsen på Kollen vil ligge høyt og få god utsikt.” Det er rett før ferien, og det kreative hodet bak prosjektet, sivilarkitekt Jan Terje Iversen, er rask og klar gjennom telefonrøret. ”Utsikten fra Kollen er en verdi jeg ønsket å ta godt vare på. Samtidig vil byggene bli svært synlige, og måtte gli godt inn i omgivelsene. God utsikt og estetisk innsyn – dette var sentrale premisser da jeg satte meg ned ved tegnebordet. Best mulig for de som bor der, best mulig for omgivelsene. Å lage et godt bomiljø for beboerne var selvsagt også en sentral forutsetning, felles torg, godt utsyn mellom bygningene, mye natur mellom husene. Beboerne vil naturlig nok bruke mer tid i boligene sine enn andre, og dermed få muligheten til å tilbringe verdifull tid med hverandre og naboene sine. Jeg ønsket å tegne komplekset som en liten, Italiensk landsby – i Norge bor bøndene spredt, med jordene mellom gårdene. Sør i Europa, hvor godt naboskap er en viktig sosial premiss, bor alle samlet i en by med jordene liggende rundt. Akkurat slik skal det bli på Kollen, et hyggelig og sosialt sted å bo.”

Iversen unner seg en ørliten pause før han fortsetter: ”God ankomst, at en drosje kan kjøre beboere hjem uten at de trenger å bli våte når de går ut av bilen, heis fra garasjen, god plass på badene – alle disse tingene har også vært i tankene mine. Menneskene som flytter inn på Kollen vil sannsynligvis være like spreke som hvemsomhelst. Men det er viktig at de også vil ha det fint den dagen de ikke lenger er det.”

Et aktivt liv i Lommedalen

Setter du pris på et liv med variert innhold, ligger Lommedalen midt i smørøyet. Her har vi samlet noen tips.

Bærum golfklubb

Bærum Golfklubb er kjent for sitt hyggelige miljø og sine gode treningsområder. Her legges det til rette for gruppeaktiviteter som turneringer, treningsøkter, kurs, reiser og hyggelige sammenkomster. Beboere i kollen vil nyte godt av en god rabatt ved innmelding i klubben.

Jakt og fiske

Er du interessert i Jakt og fiske, vil skogen og Bærumsmarka være et spennende og kortreist område. Du finner flere spennende alternativer på nettet.

Bærums Verk

Når du bor på Kollen, vil du ha et av Norges mest historiske handelssentrum rett i nærheten. Bærums Verk ble først bygget som jernverk i 1610, men byr i dag på hele 40 ulike butikker og spisesteder i helt unike omgivelser. Her finner du også apotek og legesenter.

300
til bussen
400
til idrettshall
1.5
til Bærums Verk
1,2
til Apotek

Klikk på bildet for å forstørre

Klikk på bildet for å forstørre

I en klasse for seg

Leilighetene på Kollen vil bygges for mennesker med høye krav. Når du har bodd i ditt eget hus i en årrekke, vil du nødvendigvis også ha brukt mange år på å få det akkurat slik du ønsker. Dette vil prege forventningene du har til en ny bolig – kun det beste vil være godt nok. Og akkurat dette har vært et førende premiss i prosjekteringen av Kollen: Leilighetene er tegnet med gode og fleksible løsninger hvor all større 3 roms har sep. wc i tillegg til bad og 4 roms leiligheter har 2 bad med det ene som regel fra hovedsoverommet. I 4 roms leilighetene er tredje soverom ofte plassert ved siden av stuen og kan dermed innlemmes denne for en større stue om ønskelig. De minste leilighetene er laget mest mulig praktiske og husk at om du har besøk av gjester, kan disse bo i felles gjesterom ved behov.

Romfølelse

Svært mange av de som flytter til Kollen vil komme fra eneboliger, noe som stiller helt konkrete krav til hvordan leilighetene blir utformet. Romfølelse er ett av dem – på Kollen vil det rett og slett bli mer albuerom enn i andre nye leiligheter.

Sjekk ut et utvalg bilder fra leilighetene