Kollen på Bærums Verk

Hvilke fordeler er det ved å kjøpe nytt?

Når du skal kjøpe bolig, er det kanskje flere dilemmaer du står overfor; hvilket område skal du velge, vil du bo i enebolig, rekkehus eller leilighet? Det er mange spørsmål å ta hensyn til. Det som allikevel er ganske sikkert, er at det er mange gode grunner til å velge nytt fremfor brukt. Her ser vi nærmere på noen av dem.

En ny bolig er mer komfortabel

En ny bolig gir mulighet for å få innredning, kvaliteter og fargevalg slik du ønsker. Alt er fresht og nytt og du er den første til å ta det i bruk! Kravene til universell utforming betyr at det skal være lett for alle å bo i et nytt hjem, uansett funksjonsevne og i alle livets faser. Utformingen skal være bekvem og med et minimum av besvær. Heis, ofte til garasjekjeller, gjør hverdagen lettere og betyr slutten på frosne isskrapings-fingre. Vannbåren gulvvarme gir høy bokomfort for liten og stor. Den deilige følelsen av varmt gulv mot bare føtter på badet og er noe man vanskelig kan tenke seg å være foruten når man først har prøvd det.

Godt ventilerte boliger gir godt inneklima og strenge isolasjonskrav holder varmen inne og kulde og støy ute. Du sparer deg også for kjedelig vedlikeholdsarbeid, snømåking og gressklipping, og kan heller bruke tid og penger på en etterlengtet ferietur. Det er alltid morsommere enn å bytte et slitent kjøkken eller få en overraskende utgift i forbindelse med fuktskader i gammelt bygg.

Gå til boligvelgeren

Karen og Lars Ole Høgberg kommer ikke til å savne gressklipping

Vi valgte nytt!

Karen og Lars Ole Høgberg ser fram mot et trappeløs bolig. De flytter til Kollen fra enebolig med trapper “overalt”. Både opp til huset og tre etasjer inni. De forlater også en hage som krevde mye stell store deler av året.

“Ikke noe ideelt sted å bli gammel”. “Skal vi ut å reise, kan vi nå bare lukke døren og dra, uten å ofre vedlikehold og gressklipping en tanke. Livet i enebolig har vært fint, men alt har sin tid. Nå var det på tide med noe nytt. Noe helt nytt.”

Det er tryggere å kjøpe nytt

Det mange ikke tenker på, er at der en trygghet i å kjøpe ny bolig. Nye og strengere krav til standard øker sikkerheten. Den tekniske kvaliteten er høy, og nye materialer, varslingssystemer, slukkesystemer og fluktveier gjør boligen mer brannsikker. Universell utforming gjør det blant annet enkelt å ta seg inn og ut av bygget. Du har i tillegg en lovpålagt garanti mot feil og mangler på fem prosent av kjøpesummen og i fem år etter at du har overtatt ditt nye hjem.

Hva sparer du på å kjøpe nytt?

Ofte er det fast pris på en ny bolig, så du vet akkurat hva du må betale for den. Budrunder er en spenning de fleste godt kan tenke seg å være foruten, og kjøpsomkostningene er lave siden du betaler dokumentavgift av tomteverdien. Kjøper du brukt betaler du dokumentavgift av hele kjøpesummen. Du har også en reklamasjonrett på fem år.

Du vil også oppleve at utgiftene til oppvarming blir vesentlig lavere. Balansert ventilasjon, nye vinduer og god isolasjon vil holde strømutgiftene nede. Oppvarmingen kommer gjerne fra varmepumper (luft/vann, geobrønner e.l.) som gir lavere energikostnad.

I 2015 brukte norske husholdninger mer enn 70 milliarder kroner på renovering, ombygging og tilbygg til egen bolig. Nesten hver fjerde husstand pusset opp, og det ble brukt i gjennomsnitt nesten 78 000 kroner på oppussing. I et nytt hjem skal det gå lang tid, 10-20 år) før det blir behov for vedlikehold. Dette gjelder både innvendig og utvendig. Baderommet er det ”dyreste” rommet å pusse opp, mens kjøkkenet kommer på en solid andreplass. Når det gjelder de utvendige arbeidene er det tilbygg og bytte av utvendig takbelegg som koster mest, mens malerarbeid er det som koster minst.

*ROT = Renovering, ombygging og tilbygg.
Informasjonen er hentet fra Prognosesenteret og gjelder for gjennomsnittbolig og leilighet.

Gå til boligvelgeren

Alt blir nytt og fresht

Sidsel Fløtberg har valgt ny bolig på Kollen på Bærums Verk. Hun liker tanken på å flytte inn i en bolig som er skreddersydd for eldre mennesker; Alt på ett plan, heis rett opp fra garasjen, romslig terrasse og spandabel planløsning.

På Kollen er det lagt opp til flotte fellesområder, både ute og inne, som man slipper å vedlikeholde selv. “Tenk at alt er splitter nytt og fresht! Noe helt nytt, i en dal med så gammel kultur og rik historie. Det blir bra, det.”

Sidsel Fløtberg gleder seg til en leilighet som er tilpasset alle aldre